Harvest Map Milan Expansion

Jan 11, 2019

Now online the video report about the expansion of the Harvest Map in the area of Milan, Italy.

Related to the project Villa Maggiore ;  this documentation display the workshop given by Dutch pioneer architect Césare Peeren, Superuse on Site: according to the SuperUse philosophy WASTE SHOULD NOT EXIST.

The harvest map is a powerful tool that can help architects and designers to create an urban environment with a circular economy. You can see us running on espressos to catch the Italian waste created by local industries so it can be superused from now on! thanks to Stimuleringsfonds Creatieve Industrie NL, Elisa Saturno, Politecnico di Milano, Giacimenti Urbani, Tempo Riuso, and the harvest team.

An Italian villa is used as a teaching ground by Dutch waste architects to spread circular design tools, methods, and thinking to Italian designers, architects, contractors, and industry.

The project culminated in waste materials from industries around Milan being up-cycled to design furniture for the 450m2 interior fit-out which was designed and built on-site in 4 weeks in ‘Furniture Jam Sessions’ with 14 international waste designers.

Thought by Superuse on site, Césare Peeren | With Refunc, CRO2O, Studio CIFRA, and many others.

Find out more on the post →

You may also like..

Reuse is common sense: FCRBE campaign

Reuse is common sense: FCRBE campaign

Reusing building materials is common sense. But is it feasible? How can we make it happen? This video gives an insight into the construction industry’s waste problem and encourages more reuse amongst construction professionals.

read more
ReWind LGBTQI+ Monument

ReWind LGBTQI+ Monument

Watch the short documentary and discover how the synergy of different professionals and organisations created this amazing intervention of place-making.

read more
Viisi Circular Office Design

Viisi Circular Office Design

A worn-out bowling alley floor, deadstock Trespa tabletops, vintage lamps, and ‘heraklith’ acoustic system ceiling panels were redesigned to give a sustainable yet classy looking ‘living room for academics’. The space is used both as a lunchtime canteen and evening seminar room.

read more
Share This